Ez is én voltam, vagyok


Tisztelt Olvasó!

65 éves korában az ember egyre gyakrabban “előveszi a mérleget”, hogy ha gondolatban is, de “megmérje” magát, leltárt csináljon életéről, mit tett, mit mulasztott el élete során. Én is így vagyok ezzel mostanában amikor meg kell állapítanom, hogy nem kell nagy súlyokat elővennem a “mérlegeléshez”. Életemben nem építettem sarokházat, nem sikerült nagyívű karriert futnom, de örülök annak, hogy nem kell letagadnom életemnek egyetlen mozzanatát sem, amit én legalább olyan fontosnak tartok, mint az anyagi jólétet. Édesapám mondta egykor, hogy “élj egyszerűen, de nagyszerűen”! Az egyszerűség sikerült, a nagyszerűség elvárását nem tudtam teljesíteni.

Örülök annak, hogy mindenkivel szembe nézhetek akár személyesen, vagy itt a számítókép képernyőjén, és az én értékítéletem szerint ez igen fontos a család, az egészség meg hasonló értékeink mellett.

Az ide kerülő velem kapcsolatos írások akár úgy, hogy rólam írtak, én írtam le gondolataimat, vagy velem beszélgettek, a dicsekvés szándéka nélkül része annak, amit a “mérlegre” tehetek. Honlapom egyéb anyaga is tükrözheti gondolatvilágomat, törekvéseimet. Ha érdekli Önt, olvasson ezekbe, hallgasson bele az alábbi anyagba, melyek mellé még szándékozom néhányat feltenni ide.

 

Velem, rólam elhangzott beszélgetések az Európa Rádióban

Elismerés az MH. 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka részéről.

Rólam, törekvéseimről is szól a dehir.hu hírportálom megjelent összeállítás.

.

A 42. Hajdú-Bihar Megyei Levéltári Napok rendezvényén kaptam lehetőséget, hogy elmondjam gondolataimat a 3. Honvéd és 3. Népfelkelő Gyalogezred Nagy Háborúban vívott harcairól, küzdelmeiről, elesett hősei tiszteletére állított 3-as honvédszoborról.

Amennyiben érdekli Önt, Kedves Olvasó, meghallgatja vetített képes előadásom hanganyagát, mely felvétel minősége sajnos nem jó, ennek ellenére visszaadhatja mondanivalóm lényegét.

 

Érdeklődését megköszönve, tisztelettel üdvözlöm:

 

vitéz Csizmadia József